Mágia

A gyerekek körében oly népszerű varázslós történet tárgyait, kellékeit készítjük hónapról – hónapra a Katona József Színház próbatermében (Haris köz 5.) vasárnaponként.
Jó kis hétvégi, kreatív program. Élményajándék azoknak a fiataloknak, akik szeretik a történetet. De! nem csak nekik, mert varázspálcára, vagy egy védelmező lényre mindenkinek szüksége lehet.
A patrónus-készítésnél a gyerekek a maguk által kitalált teremtményeket alkotják, nem másolunk varázspálcát sem, hisz Harry Potter pálcája csak neki segít, és ugyanez a helyzet a többi szereplő varázspálcájával is. Természetesen már a pálcák alapjai sem egyformák, Mr. Garrick Ollivander, Nagy-Britannia legjobb pálcakészítője a 8-14 éves fiataloknak jelenleg 4 féle fa használatát javasolja. A workshopon a natur pálcák egy kis szeánsz segítségével választják ki a gyerekeket. A kézműves foglalkozás végére mindenki saját pálcát alkot. És természetesen készítünk süveget, kis tollbaglyot és egy lélekőrző, vagy a farsangi időszakban egy vérfarkas álarc sem árthat.

A két órás foglalkozás-sorozatot úgy terveztük meg, hogy a gyerekek minél több eszközzel és anyaggal ismerkedjenek meg a mágikus tárgyak alkotása közben. Szerintünk ez az egyik a legmenőbb kreatív gyerekprogram Budapesten.
Nálunk a sárkányok úgy kelnek ki a tojásból, hogy közben mozognak (keljfeljancsi), a bólintérjaink menekülnek a cserépből (Legendás állatok gondozása) és lobog mögöttük a sáljuk, sőt van, aki csokornyakkendőt visel.

A karácsony előtti időszakban a varázslós témát adventi koszorúban is meg tudjuk fogalmazni, habár az összes kis apró tárgy létrehozása nem fér bele a 2 órába, ezért ezt a műhelyben készítjük. A mini boszorkányseprű és a picike aranycikesz viszont gyorsan elkészül és nem hiányozhat az ifjú varázslók és boszorkányok karácsonyfájáról.


Aktuális foglalkozások


A foglalkozást jelmeztervező vezeti, több kreatív kollégájával – Rólunk
Egy-egy foglalkozásra tudunk fogadni teljes osztályokat is a színházban és vállalunk 6-7 fős szülinapokat (a zuglói műhelyben) – Kapcsolat

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal is!

Korábbi bejegyzések

Táborok

A KreaTour táboraiban a gyerekek izgalmas történelmi, kulturális információkat öltenek formába, arra alkotnak, terveznek, varrogatnak, azokból inspirálódnak. A budapesti Katona József Színházban 2013-ban tartottuk az első napközis…

Mágia

A gyerekek körében oly népszerű varázslós történet tárgyait, kellékeit készítjük hónapról – hónapra a Katona József Színház próbatermében (Haris köz 5.) vasárnaponként.Jó kis hétvégi, kreatív program. Élményajándék…