Elkészítési útmutató

A sablon összeállításához a következőkre lesz szükség:

Pestis maszk 1.

Pestis maszk 1.

Letöltöm

Pestis maszk 2.

Pestis maszk 2.

Letöltöm

Pestis maszk 3. 

Pestis maszk 3. 

Letöltöm

Első fázis

1. Nyomtassa ki a 3 db sablont, A4-es mérteben, vastagabb papírra (250-300g)

2. Pontosan vágja ki a sablonokat.

3. Óvatosan, egy vonalzó mentén, sniccerrel karcolja be a vonalakat.

4. Finoman hajtogassa be a sablont a vonalak mentén.

5. Ragassza össze maszkoló szalaggal. Az illesztést a számok jelzik. Most csak a papírmasézáshoz készítjük elő a sablont, arra van szükségünk, hogy egyben maradjon a forma.

Második fázis

A kész az alapot, a 3Ds nyers maszkot papírmasézzuk. Ehhez a tapétaragasztót egy – lehetőleg hosszabb – edényben meleg vízzel össze kell dolgozni, csiriz állagura. Lényeg, hogy ne legyen túl híg.

Az A4-es írólapokat 5-6 centis fecnikre érdemes tépni, és belemártani úgy a ragasztóba, hogy az teljesen átázzon, de nem legyen túl sok ragasztó rajta. A ragasztós papírfecniket – egymást picit elfedve rá kell simogatni a maszkra. Elég egy réteg. Ez talán a feladat legnehezebb része, mert ügyelnünk kell arra, hogy a maszk így is megtartsa a formáját. Ezért nem lehet túl vizes, miközben igyekezzünk minél több tapétaragasztót felvinni a formára.

Amikor kész hagyjuk megszáradni formára húzva, de újságpapírral is ki lehet tömni. Itt most az a legfontosabb, hogy a formáját tartva tudjon megszáradni (24 óra)

Harmadik fázis

Amennyiben jól sikerült a papírmasézás egy tartós, megkeményedett formát kapunk, amit már csak festenünk kell, és belehúzni egy gumit.

A festéshez érdemes keresni a neten eredeti pestis maszkot, a karakterét a szemüveg és a gyógyfüveknek kivágott rés helye adja. Ezt is érdemes először ceruzával finoman felvázolni. 

Örömmel fogadunk minden képes beszámolót arról, hogyan sikerült a maszkot elkészíteni.

 JÓ MUNKÁT!