Küldetésünk a kreativitás!

A csapat

Földi Andrea

jelmeztervező, a fotón a Jelmeztitkok táborban a gyerekekkel

Több mint 20 éve jelmeztervezőként dolgozom, de az utóbbi pár évben már inkább gyerekekkel foglalkozom és egy kreatívitás fejlesztésen alapuló program, módszer kidolgozásán.

2013-ban szerveztük a budapesti Katona József Színházban az első alkotó nyári tábort, A jelmeztervezés titkai címmel. És rögtön akkora sikere lett, hogy több turnus is inditottunk. Azóta is sok helyre hívnak minket és a művészettel nevelési projektünket. Sok gyerek a kezdetek óta velünk van, és már ők segítenek a kisebbeknek. Egyre bővül a csapatunk is, többekkel csoporttársak voltunk a MOME-n.

Csaba Kriszta

Jelmez-szabász, a képen a Marie Antoinette a trendi királyné című táborban a fiatalokkal

Már gyerekkoromban éreztem a szenvedélyt a kézművesség és a színház iránt, melyet nagymamámtól és édesapámtól örököltem. Szakmai oldalról, több mint 20 éves jelmezkészítő tapasztalatommal veszek részt a KreaTour workshopokon, táborokban

Sági Eszter

jelmezkészítés után, a Pinokkió előadás előtt, a Katonában

Szeretek gyerekekkel lenni, velük foglalkozni, és segíteni nekik miközben csodálom őket, a leleményességüket, kreativitásukat. Andival nagyon szeretek dolgozni, nem unalmas mellette az élet az biztos. Volt olyan, hogy rájöttünk egy kisfiú jobban érti az instrukciókat, ha német nyelven beszélünk hozzá. Tiszta szerencse, hogy perfekt vagyok németből. Diplomámat az ELTE-n szereztem csecsemő-és kisgyermeknevelő szakon, a szakdolgozatomat pedig a gyerekfirkákból írtam.

Pinkert Anikó

tündérkoszorú készítésben segédkezik a Pesti Magyar Színházban

Tanárnak készültem, de végül könyvtáros lettem, az Országos Széchényi Könyvtárban és a Covid alatt elvégeztem egy Komplex Alkotásterápiás Képzést. Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a résztvevők számára az alkotás segítség, pozitív élmény legyen, hogy a foglalkozásokról sikerélménnyel, feltöltődve távozzanak és hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz az alkotás folyamata által.

Huzián Zsófia

a műhelyben, amikor beült a gyerekek mellé ruhát tervezni

2007-ben tájépítész mérnökként végeztem a
Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészmérnöki Karán; 2017-ben (már két gyermek édesanyjaként) elvégeztem a GYIK Műhely (Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely) 70 órás képzését, amely jó alapokat adott. Andival a MOME „Művészettel nevelés” képzésén ismerkedtünk meg és besegítek nekik amikor szükség van rám.

Tóth Zsolt

a Pesti Magyar Színház Gyerek Fesztiválján

Valamikor a múlt században a Budapest Bábszínházban voltam bábmechanikus, ma már hardvereket fejlesztek, de még mindig nagyon szeretek kézzel dolgozni. Mindig végigizgulom, ahogy egy gyerek eljut az elhatározástól a megvalósításig. Jó velük együtt alkotni, újból gyerek leszek kicsit.

Zsigovics Dóri

Dóri a Gyerekszigeten

Minden foglalkozás alkalmával feltöltődöm, fantasztikus érzés látni a gyerekek örömét és kreativitását. Az egyetem alatt, színháztudományi óráimon, rengeteget tanulhattam a vizualitásról, a művészetek összesimulásáról, kommunikáció minor szakon pedig antropológiai szempontból is vizsgáltuk a művészettörténetet.

Fontosnak tartom, hogy a fiatalok az elméleti tudás megszerzését és a fizikai tapasztalást egyszerre élhessek át.

 
 

Közben a hozzánk járó gyerekek is felnőnek

Lehetőség van a KreaTour-nál közösségi munkára is!
Részletekért érdeklődjön telefonon vagy e-mailben.

A képen Gina és Hanna

Együttműködő partnereink