Tour

Jelmezműhely látogatás és ruhakészítő workshop

Időpont: 2023 október 8. / 9-16 óráig
Korosztály: 8-18 éveseknek
Helyszín: 1074 Bp. Király utca 51, 100-as kapucsengő
Bal kéz felől az udvarban, hátul – fsz. 1

A foglalkozás ára: 16.000 Ft / fő  + a kis próbababa  

 

Ez a nap nagyon izgalmas és rendhagyó kaland lesz!  Egy jelmezkészítő műhelybe látogatunk, ahol jelenleg is több színházi és filmes jelmez készül, amit a résztvevők közelebbről is szemügyre vehetnek.

A résztvevők a polcokon lévő pazar textilekből válogatva, azokból inspirálódva mindenki tervezhet magára ruhát, illetve a kis próbababára (választható). A gyönyörű textilek és a műhely hangulata rengeteg ötletet ad a tervekhez.

Az augusztus végi műhelylátogatáson minden gyerek saját magára tervezett. A ruhák kiszabásában segítséget kaptak, a fércelés, próbára való összeállítás már az ő dolguk volt. Nap végére minden ruhát le tudtunk próbálni, már derengett a végeredmény. A “munkát” a zuglói műhelyben – az őszi szünetben és vasárnaponként folytatjuk. Azaz – ritka kivételtől eltekintve – a ruhák több alkalom alatt készülnek el, a jelmezműhely látogatás az első lépés a tervezéshez mivel itt áll rendelkezésre a legszélesebb anyag és kellékválaszték (amit a foglalkozás ára tartalmaz).

Ezt a napot szeretnénk havonta egyszer megismételni, hogy a gyerekek maguk választhassanak textilt, ők találhassák ki a fazont, díszítést és az egyedi terveik legnehezebb fázisában, a szabásnál gyors és pontos szakmai segítséget kapjanak. Készülhet cosplay, farsangi jelmez, kabát… és kis fekete is, ahogy pl. az augusztusi napon.

A workshop 9 órakor egy kis műhelybejárással kezdődik. Dél körül tartunk egy rövid ebédszünetet. Az ebédet mindenki maga hozza, amit hűteni és melegíteni is tudunk.

Természetesen nem kötelező saját méretre ruhát készíteni – lehet hozni Barbie-t, de mi is tudunk adni Barbie méretű próbababát (2000 Ft) vagy egy kb. 45 cm-es hungarocell próbababát (5500 Ft). Erre is tervezhetnek a résztvevők. Aki kis próbababát is szeretne, ezt kérjük az “egyéb információ” rovatban jelezze. (kicsi? nagy?) Ezt majd a helyszínen lehet átvenni és fizetni.

Kérjük, minden gyerekhez egy új űrlapot töltsön ki!

Amennyiben egynél több résztvevőt szeretne beíratni, kérjük újra töltse ki az űrlapot, és a foglalkozást újra tegye a kosárba.

"*" a kötelező mezőket jelöli

A gyerekekről fényképek, hangfelvételek, videók készülhetnek, amit a foglalkozások további népszerűsítésére használunk. Amennyiben kifogása van ellene, kérjük, erről itt nyilatkozzon.