Mit látsz?

Kantin zöldítés

Időpont: 2023 november 19. – 14:00-16:00 óráig
Helyszín:
1052 Budapest, Haris köz 5. , próbaterem
Korosztály: 8-12 éves gyerekeknek

A foglalkozás ára:
5.500 Ft / fő

Mit látsz, mire gondolsz, ha azt mondom zöldítés? Mitől lesz élhetőbb egy belső tér?

Havonta egyszer, vasárnaponként, a Katona József Színház előcsarnoka alkotó-műhellyé alakul, ahol “alternatív” technika órát tartunk a 8-12 éves gyerekeknek. Novemberben a színház előcsarnokát zöldítjük – ezért itt is tartjuk a foglakozást –  amely 2012 szeptemberében kapott új arculatot, egy nagyon átgondolt koncepció mentén.
Molnár Bea építész átcsoportosította a korábbi funkciókat, levegősebbé téve az előcsarnokot. Az átalakítás során napvilágra került, „talált” felületek, textúrák kissé a befejezetlenség érzetét keltik, mivel a reprezentativitás mellőzése szándékos volt, egy tiszta tér kialakítása volt a cél, aminek része a Kantin is, a színház  kávézója.

Ezt a közösségi teret szeretnénk a gyerekekkel kicsit szemügyre venni, és szimbolikusan zöldebbé tenni, egy kicsit felöltöztetni.

A foglalkozásainkon való részvétel semmilyen előképzetséget nem igényel, azokat differenciáltan építjük fel: így a legkisebbek is örömüket lelik az alkotás folyamtában, míg a nagyobbaknak is tartogat kihívást ugyanaz a feladat.
Foglalkozásaink a kézügyességet, a térbeli és kreatív gondolkodást fejlesztik és miközben a résztvevők az alkotásokon keresztül személyesebb viszonyba kerülnek a témával, ebben az esetben a lecsupaszított falak és a tereket alkotó szerkezetek történetével. Bizonyítva, hogy ez a tér magában hordozza a folyamatos változás, aktualizálás lehetőségét – egy jó színház működéséhez hasonlóan.
Nov.19-én csak délután tartunk foglalkozást!

Kérjük, minden gyerekhez egy új űrlapot töltsön ki!

"*" a kötelező mezőket jelöli

YYYY dot MM dot DD
A gyerekekről fényképek, hangfelvételek, videók készülhetnek, amit a foglalkozások további népszerűsítésére használunk. Amennyiben kifogása van ellene, kérjük, erről itt nyilatkozzon.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.