Táborok

Marie Antoinette, a trendi királyné 2.

Időpont: július 22-26-ig, naponta 9-16 óráig
Helyszín:
1052 Budapest, Haris köz 5., félemelet, Katona József Színház
Korosztály: 9-14 éves korig
Ára: 54.900 Ft 

Az ár minden eszköz, anyag, kellék költségét tartalmazza és az ebédet.

A tábor ára:

54900 Ft

/ fő

Ezen a nyáron, mint 9 éve mindig, a budapesti Katona József Színház próbatermébe beköltözik a 18. század második felének versaillesi hangulata, a könnyedség, a báj, a kellem – a rokokó stílus.
Ebben a nyári táborban a résztvevő fiatalok megismerkednek a Marie Antoinette mindennapjaival, a francia etikett furcsaságaival, a korabeli ruhák összetettségével, és a királyné öltözködési szokásaivalmajd maguk is terveznek és varrnak egy kis rokokó ruhácskát.

A korszak parókai is igen figyelemreméltó alkotások voltak, ezért egy kicsit a parókakészítés rejtelmeibe is beavatjuk a gyerekeket, akik jelmezt is terveznek Mozart egyik figurájának és mintakönyvet is készítenek a hét legérdekesebb pillanatairól, a korabeli textilek alapanyagaiból, és a kicsit a kövek fűzésének technikájával is megismerkednek.
A táborban való részvétel semmiféle előképzettséget nem igényel, azaz nem kell tudni varrni.

A napjainkat a színház próbatermében, a színfalak mögött, a jelmezraktárban töltjük. Tematikája a színházi látványhoz kapcsolódó kézműves háttérszakmákra épül- mint például a szabás-varrás, a kézi öltések, a prókakészítés, a korabeli ruhák felépítése, a jelmeztervezés…

Az 2 fogásos ebéde a színház nézőtéri büféjébe, a Kantinban fogyasztjuk el, utána egy kicsit pihenünk a közeli Károlyi kertben.

A Kantin vegetáriánus és gluténmentes (de nem cöliákiás) étkezést tud biztosítani.
Erről a jelentkezési lap “Egyéb lényeges információ a gyerekről” sorában tud tájékoztatni minket, ha valamelyik alternatív étkezés szeretné igénybe venni.
Egyéb ételallergia esetén a résztvevő hozhatja az ebédjét, amit hűteni és melegíteni is tudunk, de ez az árat nem befolyásolja, ahogy a gluténmentes és vegetáriánus ebéd igénylése sem.
A tízórait és uzsonnát a mindenki maga hozza, mert az a tapasztalatunk, hogy a gyerekek a nyári melegben nem nagyon esznek, ezért túl sok élelmet dobunk ki, még az ebéd után is.

Célunk, hogy a gyerekek történeteken keresztül, azokra reagálva éljék meg a kreativitásukat és új kihívásokkal is találkozzanak.
A táborvezetők (kattintható) olyan művészettel nevelési és pedagógiai módszereket alkalmaznak, amelyek ösztönzik és kíváncsivá teszik a gyerekeket, miközben támogató környezetet teremtenek az alkotáshoz, a felfedezéshez. A résztvevőknek lehetőségük van megosztani észrevételeiket, gondolataikat és megvalósítani saját ötleteiket is.

A befizetés visszaigazolása az e-mailben érkező számla. A tábor előtti héten – kedden- még érkezik egy megerősítő e-mail, melyhez mellékeljük a részvételhez törvényileg kötelező egészségügyi nyilatkozatot, amit a tábor első napján reggel kérünk majd kinyomtatva, kitöltve, aláírva elhozni.

A gyerekeket csak egyesével lehet beíratni a táborba! Amennyiben több résztvevőt szeretne benevezni, kérjük a minden gyereknek, minden táborhoz töltsön ki egy új űrlapot és ezt egyesével tegye a korárba – amit majd egy tranzakcióval  is fizethet.

Mi történik, ha mégsem tudunk elmenni a táborba? és hasonló kérdésekre válasz az oldal alján (Kérdések és válaszok)

10 készleten

"*" a kötelező mezőket jelöli

YYYY dot MM dot DD
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kérdések és válaszok

8 éves kortól várjuk a gyerekeket. A Jelmeztitkok tábor szól a legkisebbeknek, de minden táborunknál külön leírjuk az ajánlott korosztályt.

Mindent amit ők készítettek, de csak az utolsó napon. A Jemeztitkok tábor végére például érdemes hozni egy IKEA-s szatyrot.

Nincs szükség különösebben semmi extra felszerelésre, de ha balkezes a gyerek és van saját ollója, az általában neki komfortosabb. Természetes nekünk is van balkezes ollónk.
A nagyon fehér bőrű gyerekeknek is ajánlott egy kis naptej és kalap vagy vászonsapka az ebéd utáni “kimenőnkhöz” ( a műhelyben zajló táboroknál, nem megyünk az ebéd után a szabadba).
A kellő mennyiségű folyadék is ajánlott.

A műhelyben tartott táborainknál mindenki maga hozza a napi étkezését, amit hűteni és melegíteni tudunk. Gyerekenként egy doboz fér be a hűtőbe.

A többi táborba ebédet biztosítunk és a hozott 10 órai elfogyasztásához egy szünetet. Mivel a táboraink 16 órakor fejeződnek be, uzsonnázni általában már nincs időnk.

Azt tapasztaljuk, hogy a sokszori étkezés nagyon sok időt vesz el az egyéb, izgalmasabb tevékenységektől. Ezért csak a tényleg szükséges időt fordítjuk erre.

Ebédeink 2 fogásos gyerekbarát menük. A vegetáriánus és gluténmentesen (cöliákia nem vállalják) étkező gyerekeknek is tudunk ebédet biztosítani. Ezt a jelentkezéskor az egyéb rovatba kérjük jelezni. Amennyiben a gyerek szeretné hozni az ebédjét, erre is van mód, de nyilatkozatot kérünk majd.
A tábor árán ez nem változtat.

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. §. (1) l) bekezdése alapján az elállási jogát illetve felmondási jogát nem gyakorolhatja, ha a rendezvény egy adott időpontra (adott napra, határnapra) szól. Ebben az esetben a szolgáltatónak nem áll módjában a vásárlás értékét visszatéríteni (a tábor elmaradása esetének kivételével).

KreaTour a Kormányrendelet ellenére kedvezőbb lemondási lehetőségeket kíván biztosítani .

A Megrendelő a táborra vonatkozó megrendelését a tábor első napját megelőző 40. napig kötbérmentesen lemondhatja. Szolgáltató 3000 Ft kezelési költséget számol fel. A tábor első napját megelőző 39. és 25. naptári nap közötti lemondás esetén a Megrendelő 50% kötbért köteles megfizetni. A tábor első napját megelőző 24. naptól a Megrendelő 100% kötbért köteles fizetni.
A részvételi lehetőség ugyanakkor más részére átadható, átruházható, a tábor kezdete előtti 3. napig. Amennyiben a részvételi lehetőség más részére átadásra kerül, Megrendelő ennek tényéről köteles Szolgáltató részére tájékoztatást nyújtani. Az átírás költsége 2000 Ft.

Amennyiben kérdése van kattintson a Kapcsolat – ra.