De mi is az a KreaTour?

A KreaTour foglalkozásaira rendszeresen járó 8-14 éves gyerekeknek nagy igényük van a kreativitásra (ami nem tévesztendő össze csak a kézműveskedéssel).
A gyerekkor sok-sok izgalom, és annak a megtapasztalása ki is vagyok én, mi bennem a legjobb, legerősebb, legígéretesebb.

A KreaTour számtalan lehetőséget kínál a tárgyalkotásra.

 Mindig van valamilyen izgalmas témánk, ami ott lebeg körülöttünk, inspirál, informál, amire aztán lehet alkotni, szöszmötölni, barkácsolni. Állandó helyszínünk a budapesti  Katona József Színház, ahol mágikus kellékeket készítünk – havonta egyszer – vasárnaponként. Részletek: Mágia

Az alkotás folyamatában a gyerekek sok mindent megélnek, például PROBLÉMÁKAT oldanak meg. Amire – mármint a problémamegoldásra – mindig szükségük lesz az életben. Egy kis csoportban – erre leginkább a zuglói műhelyben van lehetőség – azt is meg lehet tapasztalni, hogy sokféle megoldás létezik. Ez a szabadság – a gondolaté. Ruhát tervezünk, szabunk-varrunk, makettet gyártunk, tematikus adventi koszorút, vannak anya-lánya workshopok és itt lehet megvalósítani az egyéni elképzeléseket. képen Réka egy reformkori ruhát készül elkészíteni, amit sikerült is megvalósítani a saját méretében. Ez volt a waldorfos éves munkája.

A foglalkozások célja NEM a pályaorientáció, nem cél, hogy a jövő kis tervezői, szakemberei képződjenek. És ezt nem is kell egy gyereknek ilyen idős korában még eldöntenie. 

Még próbálgatják, mi is érdekli őket valójában. 

Hozzánk azok a gyerekek, fiatalok járnak, akik olyan tevékenységekben tudják magukat gyakorolnia, amit mi kínálunk. Iparművészet leginkább. És ők a kreativitásukat élik.

Táboraink is ezt a célt szolgálják, a Katonában például bevezetjük őket a Jelmeztervezés titkaiba, megvizsgáljuk a színfalak mögött zajló mesterségeket, a régi ruhákat, a maszkok funkcióit, a táncosok világát. Marie Antoinette élete is egy izgalmas téma és a rokokó ruhatervezés is, de múzeumokban is megfordulunk és szívesen járunk rendezvényekre is.

Korábbi bejegyzések

Élményalapú kreativitásfejlesztés az iparművészet és a kézműves színházi háttérszakmák eszközeivel       

NKA pályázati beszámoló A színház nem csak színjátszással kapcsolatos élményeket tartogat. A színház vizuális műfaj…

Táborok

A KreaTour táboraiban a gyerekek izgalmas történelmi, kulturális információkat öltenek formába, arra alkotnak, terveznek, varrogatnak,…

Mágia

A gyerekek körében oly népszerű varázslós történet tárgyait, kellékeit készítjük hónapról – hónapra a Katona…